Skip to main content

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Ξηρού

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απολογία τους ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απολογία τους ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή.

Και οι δύο αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές πράξεις και προσπάθησαν να αιτιολογήσουν τι σχέσεις είχαν με τον Ξηρό και γιατί ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ο 37χρόνος, αλβανικής υπηκοότητας, που νοίκιασε και το σπίτι στην Ανάβυσσο για λογαριασμό του Ξηρού, ισχυρίζεται ότι είναι τοξικομανής και ότι γνώρισε τον Ξηρό στη φυλακή. Σε ανταπόδοση, όπως αναφέρει, της συνδρομής που του προσέφερε ο Ξηρός μέσα στη φυλακή, αυτός τον βοήθησε έξω νοικιάζοντας το σπίτι.

Από την πλευρά του, ο 54χρόνος απότακτος αστυνομικός που, επίσης κατηγορείται ως συνεργός του Ξηρού, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη τρομοκρατία, και τον ίδιο τον Ξηρό, και προς απόδειξη των ισχυρισμών του την Παρασκευή υπέβαλλε αίτημα να σταλεί βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού που να καταδεικνύει ότι ουδέποτε κρατήθηκε στη ίδια πτέρυγα με τον Ξηρό.

Σε δήλωσή του ο Β. Καπερνάρος, συνήγορος του αστυνομικού υποστήριξε: «Οι εντυπώσεις  ενόψει των εκλογών κερδήθηκαν. Η νομιμότητα κερδήθηκε από τη σκοπιμότητα. Τα στοιχεία συνηγορούσαν στο να αφεθεί ελεύθερος. Το βασικό στοιχείο για την κατηγορία είναι η τηλεκάρτα που βρέθηκε στο σπίτι στην Ανάβυσσο.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αλβανικής καταγωγής, Π. Κάσσης δήλωσε πως ο εντολέας του αντιμετωπίστηκε ως τρομοκράτης παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

ZENITH