Skip to main content

Προφυλακίστηκε ένας εκ των τεσσάρων της «γιάφκας»

Το πρωί απολογούνται οι υπόλοιποι δύο. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος έξι ακόμη ατόμων.
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του που κράτησε μέχρι τη 1 το πρωί,  ο 20χρονος Μανόλης Γιόσπας που κατηγορείται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην 32η τακτική ανακρίτρια.

Για τις ίδιες κατηγορίες, η Μυρτώ Παντέλογλου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν ότι η νεαρή κοπέλα δεν έχει σχέση με τη τρομοκρατική οργάνωση και ότι το μοναδικό στοιχείο που την συνδέει με την υπόθεση είναι πως διατηρεί ερωτική σχέση με τον Γιόσπα, καθώς και ότι όσες φορές πήγε στο επίμαχο διαμέρισμα δεν είδε τίποτα το παράνομο. Στην Παντέλογλου έχει επιβληθεί απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, καθώς και υποχρεωτική εμφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο Μανόλης Γιόσπας αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι εμπλέκεται στην όλη υπόθεση μόνο και μόνο γιατί σύχναζε στο διαμέρισμα του συγκατηγορουμένου και ξαδέλφου του Χαρίλαου Χατζημιχελάκη, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δικό του.

Η ανακριτική διαδικασία διήρκεσε 15 ώρες (από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 τα μεσάνυχτα), ενώ όπως έγινε γνωστό οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι, ο Παναγιώτης Μασούρας και ο Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, έλαβαν προθεσμία και απολογούνται σήμερα, στις 9 το πρωί ο πρώτος και στις 11 το πρωί ο δεύτερος.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις, ήδη κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού (κακουργήματα), διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων.

Για τη ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε έξι ακόμα άτομα: τους Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο, Νταμιάνο ΜπαλάνοΓιώργο Καραγιαννίδη, Ελένη Κοντοπούλου και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Αλέξανδρος Μητάκης

ZENITH