Skip to main content

Πρόγραμμα 6 δισ. ευρώ για τις υποδομές μεταφορών της Βουλγαρίας

Επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 6 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών μέχρι το 2030, προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.
Επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 6 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών μέχρι το 2030, προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση επενδύσεων σε οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, καθώς και την αποκατάσταση των υφιστάμενων.

Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών), τον κρατικό προϋπολογισμό και μέσω συμπράξεων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα.

Στα έργα προτεραιοτήτων περιλαμβάνονται οδικοί άξονες που συνδέουν τη Βουλγαρία με γειτονικές χώρες, όπως τη Σερβία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, καθώς και αυτοκινητόδρομοι που διευκολύνουν την πρόσβαση και μειώνουν το χρόνο των ταξιδιών σε προορισμούς των βουλγαρικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

ZENITH