Skip to main content

Προκηρύσσονται άμεσα οι δυο νέες λιγνιτικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία

Άμεσα θα προχωρήσει και η απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση των οικισμών της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης, όπως ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβό
Σε άμεση προκήρυξη των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία, Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2, καθώς και στην  απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση των οικισμών της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης θα προχωρήσει η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αρθούρος Ζερβός. Ο κ. Ζερβός, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αναθεωρηθεί και θα επικαιροποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ δίνοντας έμφαση στην αντικατάσταση των μονάδων λιθάνθρακα.

Στη διάρκεια επίσκεψης στη Μαυροπηγή και στην Ποντοκώμη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε τους κατοίκους των δύο χωριών ότι θα προχωρήσει η συνολική απαλλοτρίωση των εκτάσεων και η μετεγκατάσταση των οικισμών. «Η άμεση προκήρυξη του σταθμού της Πτολεμαΐδας σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τον λιγνίτη, επομένως προχωράμε στην απαλλοτρίωση των εκτάσεων και στη μετεγκατάσταση του οικισμού», υπογράμμισε ο κ. Ζερβός από τη Μαυροπηγή. Τα αιτήματα της Μαυροπηγής έθεσε συνολικά στον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, κ. Τάσος Εμμανουήλ, ο οποίος χαρακτήρισε «θετικές» τις πρώτες εξαγγελίες, αλλά ζήτησε συγχρόνως «την επίλυση των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν μεταξύ κατοίκων και ΔΕΗ, καθώς και τον έλεγχο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων».

Ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις του προηγούμενου διαγωνισμού των 2.035 επιτυχόντων και ότι «με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα υπολογίσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης και θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη όσων διαγωνισμών χρειαστεί».

Ο κ. Ζερβός είχε ευρεία σύσκεψη των στελεχών της επιχείρησης στο ενεργειακό κέντρο, όπου ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα και τις προοπτικές της κάθε επιχειρησιακής μονάδας. Χθες το πρωί ξεκίνησε τις επισκέψεις του από το ορυχείο Βεύης και τον σταθμό της Μελίτης στη Φλώρινα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό του ορυχείου. Αμέσως μετά στον ΑΗΣ Μελίτης συναντήθηκε με φορείς της Φλώρινας, στους οποίους εξέφρασε την βούλησή του για αμοιβαία συνεργασία και προώθηση όλων των ανοιχτών θεμάτων.

ZENITH