Skip to main content

Προκήρυξη για την τρομοκρατική επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική

Προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο, το βράδυ της Κυριακής, δημοσιοποιήθ
Προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς»αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της ΕθνικήςΑσφαλιστικής στο Νέο Κόσμο, αργά την Κυριακή, δημοσιοποιήθηκε διαδικτυακό τόπο Indymedia.

Σε σχέση με την επίθεση της Κυριακής, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της οργάνωσης, η προκήρυξη αναφέρει:

 «Επιτεθήκαμε λοιπόν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Προσεγγίσαμε το σημείο στην συμβολή των οδών Γαλαξία και Συγγρού και κομμάντο 2 συντρόφων μας τοποθέτησε το μηχανισμό στην πλαϊνή πρόσοψη του κτιρίου, ενώ άλλοι 2 σύντροφοι αποτέλεσαν την ομάδα περιφρούρησης. Το εύρος των υλικών καταστροφών προκλήθηκε από αναβαθμισμένο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ η ίδια εκρηκτική ύλη θα χρησιμοποιείται και στο μέλλον.

Αυτή η αναβάθμιση ήταν προϊόν συνεργασίας πυρήνα μας και συντρόφων στο πλαίσιο της επαναστατικής εξέλιξης. Ο χρόνος που δόθηκε για την εκκένωση του κτιρίου καθορίστηκε εν γνώση του πλήθους και των δυνάμεων που διαθέτει η αστυνομία στην γύρω περιοχή. Στο μέλλον ανάλογα με τη γεωγραφική χωροταξία κάθε σημείου θα ορίζουμε το χρονικό περιθώριο. Στόχος μας είναι οι υλικές ζημιές και επισημαίνεται στην αστυνομία να πραγματοποιεί εγκαίρως την εκκένωση του εκάστοτε σημείου.

    Οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι συνεχιζόμενες φάρσες για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών, αν και αποδιοργανώνουν μερικώς τη λειτουργία του συστήματος, σε μια πραγματική περίπτωση δημιουργούν πρόβλημα, εφόσον δεν δοθεί η απαραίτητη σοβαρότητα απο την πλευρά της αστυνομίας και των κέντρων που λαμβάνουν τα τηλεφωνήματα, καθιστώντας εν μέρει υπεύθυνους αυτούς που τις πραγματοποιούν.

    Έχοντας ως πρόταγμα την ανατρεπτική δράση ως στήριξη την ισχυρή θέληση και ως καρδιά την καταστροφική δημιουργία καλούμε σε διάχυτη δράση και επίθεση».

ZENITH