Skip to main content

Προωθείται λύση για αυθαίρετα - ημιυπαίθριους

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria,gr, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην επιβολή προστίμων σε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους, προκειμένου να τα νομιμοποιήσει από το «παράθυρο», ε
Η λύση είναι μονόδρομος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria,gr, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην επιβολή προστίμων σε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους, προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο να τα νομιμοποιήσει από το «παράθυρο», ενισχύοντας παράλληλα και τα παραπαίοντα δημόσια έσοδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή της αρμόδιας υπουργού κ. Μπιρμπίλη. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι από τους ημιυπαίθριους θα πάρει τελικώς περί τα 600 εκατ. ευρώ κι από τα αυθαίρετα περί τα 800 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο ότι είναι ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο δεν θα νομιμοποιήσει, αλλά θα τα «τακτοποιήσει». Το θέμα είναι όμως αν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση και οι ιδιοκτήτες. Πάντως από την έως τώρα εμπειρία των ημιυπαίθριων τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

ZENITH