Skip to main content

Προς αποκλιμάκωση το spread

Σε πτωτική τροχιά έχει μπει το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στις 600 μονάδες βάσης μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί στη μοίρα της.
Σε πτωτική τροχιά έχει μπει το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς οι αγορές φαίνονται σχετικά ικανοποιημένες από τις χθεσινές δηλώσεις της Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί στη μοίρα της.

Στις 13:53 το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώνονταν στις  602 μονάδες βάσης, από 800 μονάδες βάσης που έκλεισε χθες.

Παράλληλα, πτώση σημειώνει και το κόστος ασφάλισης ελληνικού χρέους (CDS) έναντι αθέτησης πληρωμών, καθώς διαμορφώνεται στις 726.000 ευρώ ανά 10 εκατομμύρια, έναντι 754.500 ευρώ, σύμφωνα με το CMA Datavision.

Ωστόσο, μετά τη χθεσινή υποβάθμιση και της Ισπανίας από την S&P, εντείνονται οι φόβοι ότι στο δρόμο της Ελλάδας θα «βαδίσουν» και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς το spread της Πορτογαλίας διαμορφώνεται στις 262 μονάδες βάσης και αυτό της Ισπανίας στις 104 μονάδες βάσης.

ZENITH