Skip to main content

Προς εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά έξι μήνες αξιωματούχος της ευρωζώνης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατά ένα εξάμηνο συζητούν οι αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Στόχος είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο, να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. «Θα πρέπει να υπάρξει παράταση πέραν του Φεβρουαρίου. Είναι αναπόφευκτο», τόνισε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της ευρωζώνης στο πρακτορείο. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η παράταση θα μπορούσε να είναι κατά έξι μήνες.

Όπως γράφει το Reuters, το υφιστάμενο πρόγραμμα έχει παραταθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και η Αθήνα προσδοκούσε την αντικατάστασή του με μια Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Προϋποθέσεων(ECCL) από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, την οποία όμως δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να υπάρξει νέα παράταση θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

ZENITH