Skip to main content

Προς μετωπική σύγκρουση για το πάγωμα των μισθών

Έντονες συγκρουσιακές εξελίξεις προαναγγέλλουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, ενόψει της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τριετές πάγωμα των μισθών.
Έντονες συγκρουσιακές εξελίξεις προαναγγέλλουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, ενόψει της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τριετές πάγωμα των μισθών. Ήδη, η ΓΣΕΕ, σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να μετατραπεί σε ιδανικός αυτόχειρας και μαζί της οι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, και κατ’ επέκταση δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Μάλιστα, αμφισβητεί ευθέως ότι κάτι τέτοιο συνιστά επιταγή της τρόικας των ελεγκτών (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ) και υποστηρίζει ότι πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης, σε άμεση συνεννόηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, και η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση κι αυτής της απόφασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή της εξαγγελθείσας οικονομικής πολιτικής συνιστά μονόδρομο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει πιθανότητα υπαναχωρήσεων. Ζητούμενο, μετά από όλα αυτά, είναι που θα επέλθει τελικώς το modus vivendi, που αποτελεί και το κρίσιμο ζητούμενο.

ZENITH