Skip to main content

Προς ολοκλήρωση οι διαπραγματεύσεις

Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.
Ορατή είναι πλέον η κατάληξη των διαπραγματεύσεων οι οποίες συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς στην  Αθήνα μεταξύ της τρόικας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) και της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος δεν απέκλεισε την ολοκλήρωσή τους ακόμη και αύριο.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, επεσήμανε δε πως είναι «φρόνιμο και υπεύθυνο» εκ μέρους του να μην σχολιάσει το περιεχόμενό τους.

Ο Αλταφάζ επανέλαβε ότι στις συζητήσεις που διεξάγονται στην Αθήνα δεν τίθεται με κανένα τρόπο ζήτημα αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και σημείωσε ότι στόχος του πολυετούς προγράμματος, που βρίσκεται υπό συζήτηση, είναι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας και η δρομολόγηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα που πλέον μένει να αιωρείται έχει να κάνει με την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων, με την Κυριακή να είναι η επικρατέστερη.

Εξάλλου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας. Το προαναφερθέν επιβεβαιώνουν τόσο ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά τον οποίον οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν την Κυριακή, όσο και η Γαλλίδα ΥΠΟΙΚ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε δηλώσει πως ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup το Σαββατοκύριακο. Για πιθανή τηλεδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ZENITH