Skip to main content

Προς ομολογιακό δάνειο μέχρι 5 εκατ. ευρώ η Κρι Κρι

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή και τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία πέντε νέες μετοχές για κάθε 17 παλαιές αποφάσισε η γενική συνέλευση της Κρι Κρι.
Τη σύναψη κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ και τη μη διανομή μερίσματος για το 2009 αποφάσισε η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι. Επίσης η γενική συνέλευση αποφάσισε τη μείωση κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 2.800.811,52 ευρώ και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή, τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία πέντε νέες μετοχές για κάθε 17 παλαιές.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,50 ευρώ σε 0,38 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου της Κρι Κρι κατά το ποσό των 3,695 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση αφορολογήτων αποθεματικών προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με έκδοση 9.725.040 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,38 ευρώ έκαστη, ώστε να διανεμηθούν στους μετόχους πέντε δωρεάν μετοχές για κάθε 17 δεκαεπτά παλαιές. Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ποσό 2,3 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει την ίδια συμμετοχή της Κρι Κρι στο υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004, ενώ το υπόλοιπο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα αποτελέσει την ίδια συμμετοχή στα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο καθεστώς φορολογικής απαλλαγής του ν. 3299/2004.

Η γενική συνέλευση της Κρι Κρι ενέκρινε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, στο οποίο μετέχουν οι εξής: Παναγιώτης Τσινάβος, Γιώργος Κοτσαμπάσης, Σταμάτης Σκιάνης, Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Θεόδωρος Ξεντές, Δημήτρης Κορωνάκης και Γιάννης Σταύρου.

ZENITH