Skip to main content

Προς πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος

Σε πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους προχωρά το υπουργείο Υγείας. Τη σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει σήμερα η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.
Σε πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Τη σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει σήμερα η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ανοικτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρης απαγόρευση θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

Όπως, άλλωστε έχει επανειλημμένα εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου, στόχος είναι να κλείσουν όλα τα «παραθυράκια» που άφηνε ανοιχτά ο νόμος Αβραμόπουλου, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις.

Η ίδια η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, άλλωστε, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι μετά την αναλυτική καταγραφή των δεδομένων που αφορούν το κάπνισμα, αλλά και των «ευάλωτων» σημείων του προηγούμενου νόμου, θα ακολουθούσαν νέα μέτρα. Η ίδια έχει επίσης πει ότι στοχεύει στη σταδιακή πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου από τους δημόσιους χώρους.

Στο πλευρό της υπουργού - προς ένα τέτοιο στόχο - τάσσονται και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. 

ZENITH