Skip to main content

Προς συγχώνευση Continental Airlines και United Airlines

Τη συγχώνευσή τους αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, σε μία συμφωνία ύψους 3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εφημερίδες των ΗΠΑ.
Τη συγχώνευσή τους αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Continental Airlines και United Airlines (UAL), σε μία συμφωνία ύψους 3 δισ. δολ., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλούνται οι εφημερίδες Wall Street Journal και New York Times.

Όπως αναφέρει η WSJ, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν χθες τη συμφωνία για τη συγχώνευση των αερομεταφορέων κατ’ ίσον ποσοστό, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ανταλλαγή μετοχών δίχως την προσθήκη επιτίμου.

Σημειώνεται ότι, αν επαληθευτεί η συγχώνευση αυτή, δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Σε περίπτωση που δοθεί τελικά το «πράσινο φως» από τις αρχές ανταγωνισμού, η νέα εταιρεία θα έχει έδρα της το Σικάγο και διευθυντής της θα είναι ο νυν επικεφαλής της Continental Τζεφ Σμίσεκ, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Οι δύο εταιρείες, που ήδη είχαν έλθει σε διαπραγματεύσεις για το ίδιο θέμα το 2008, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

ZENITH