Skip to main content

Προσφορές μέχρι και 40% στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 400 καταστήματα δήλωσαν συμμετοχή την τελευταία στιγμή στο 10ημερο προσφορών του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τονώσουν τον αναιμικό τους τζίρο.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr

Σε προσφορές μέχρι και 40% προχωρούν οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική κίνηση στην αγορά της πόλης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου πολλοί έμποροι βλέποντας τις πωλήσεις τους να υποχωρούν μέχρι και 30% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα προχώρησαν σε 10ήμερο προσφορών σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, συνολικά 400 έμποροι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το 10ήμερο προσφορών.

«Οι προσφορές θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων. Πάνω από 160 καταστήματα δήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο 10ήμερο των προσφορών τις τελευταίες μέρες πριν τις γιορτές, προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο τους. Μάλιστα, περιμένουμε ακόμη περισσότερους εμπόρους να κάνουν το ίδιο μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κωστής Χαντζαρίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαντζαρίδης, η αγορά κινήθηκε σε εορταστικούς ρυθμούς μόνο στις 23 Δεκεμβρίου και την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία οι εμπορικοί δρόμοι του κέντρου πλημμύρισαν από καταναλωτές. Όλη η προηγούμενη περίοδος χαρακτηρίζεται μάλλον απογοητευτική.

«Η κίνηση αν και άρχισε καθυστερημένα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Η κίνηση μετά τις 22 του μήνα έφτασε στα αναμενόμενα επίπεδα, βέβαια περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς», σημειώνει ο κ. Χαντζαρίδης.

Πρωτοχρονιάτικες εκπτώσεις έως και 30% στην Αθήνα

Σε πρόωρες εκπτώσεις έως και 30% προχωρούν οι έμποροι της Αθήνας την τελευταία εβδομάδα του έτους εξαιτίας της μειωμένης κίνησης και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, οι έμποροι έχουν καταφύγει σε πρόωρες εκπτώσεις που την τελευταία εβδομάδα φτάνουν το 30% στα είδη ένδυσης (σακάκια, μπουφάν, τζάκετ), το 20% στα είδη υπόδησης και στις τσάντες, το 15% στα οικιακά είδη και το 30% στις τηλεοράσεις, τα laptop και τις παιχνιδομηχανές.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

ZENITH