Skip to main content

Προσφυγή από Hochtief και Ελλάκτωρ για έργο στη Βουλγαρία

Στην κατάθεση προσφυγής προς τη Βουλγαρική Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού προχώρησε η κοινοπραξία των τεχνικών εταιρειών Hochtief και Ελλάκτωρ, για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που αφορά στην κ
Στην κατάθεση προσφυγής προς τη Βουλγαρική Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού προχώρησε η κοινοπραξία των τεχνικών εταιρειών Hochtief και Ελλάκτωρ, για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που αφορά στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σόφια.

Όπως έγινε γνωστό, χθες, από την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, το ελληνογερμανικό consortium που μετείχε στο διαγωνισμό είχε καταθέσει δεσμευτική οικονομική προσφορά για το έργο, αλλά στην αξιολόγηση κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από την κοινοπραξία της βουλγαρικής Stanilov και της γερμανικής Heilit. Μετά την εξέλιξη αυτή υπολογίζεται ότι η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του project ενδέχεται να καθυστερήσει 2-3 μήνες και θα εξαρτηθεί από το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει η ελληνογερμανική κοινοπραξία στην προσφυγή που κατάθεσε. Το συγκεκριμένο έργο να σημειωθεί έχει καθυστερήσει ήδη ένα χρόνο. Η προθεσμία για την κατασκευή του είναι 2 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, ενώ το εργοστάσιο θα βρίσκεται στο χωριό Γιάνα, πολύ κοντά στη Σόφια.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία των Hochtief και Ελλάκτωρ πρόσφεραν το ποσό των 240.614.029 λέβα συν 9.828.899 λέβα για τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ η νικήτρια κοινοπραξία έδωσε το ποσό των 208.808.700 λέβα, συν 9.427.499 λέβα για τη συντήρηση. Στο διεθνή διαγωνισμό είχαν μετάσχει, επίσης, και άλλες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της Βουλγαρίας, όπως οι Glavbolgarstroi, Balkanstroi, Valmex και Holding Roads, των οποίων οι προσφορές απορρίφθηκαν.

ZENITH