Skip to main content

Προσφυγή στο πακέτο στήριξης τις επόμενες ώρες

Ανακοίνωση για την προσφυγή της χώρας στο πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημαντική ανακοίνωση θα γίνει σε λίγη ώρα απ
Ανακοίνωση για την προσφυγή της χώρας στο πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημαντική ανακοίνωση θα γίνει σε λίγη ώρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, όπου βρίσκεται. Για το θέμα αναμένονται και δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αυτή την ώρα διεξάγει κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ στην Αθήνα.

Εξάλλου, προς την κατεύθυνση της άμεσης ενεργοποίησης του μηχανισμού συνηγορούν τόσο η ραγδαία πτώση του spread στις 514 μονάδες βάσης, κατά 64,8 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αλματώδη άνοδο παρουσιάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών με το δείκτη των τραπεζών να εκτοξεύεται στο +7%. Ο γενικός δείκτης κατέγραφε κάποια στιγμή άνοδο της τάξεως του 4,5%, ενώ αυτή την ώρα διαμορφώνεται στο 3,42%.

Τελευταία ενημέρωση: 12.35

ZENITH