Skip to main content

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του μνημονίου με την τρόικα, θα προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά του μνημονίου με την τρόικα, θα προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος (ΔΣΑ), η ΑΔΕΔΥ, καθώς και Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΟΠΣ), όπως αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ.

«Αποφασίστηκε σήμερα η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων, καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εφαρμογή του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως επισημαίνεται, αναλαμβάνει την παρούσα πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου. Άλλωστε, η αμφισβήτηση των διατάξεων του Μνημονίου υπαγορεύεται από την ανάγκη υπεράσπισης και σεβασμού σταθερών και αξιών, που έχει αναδείξει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός», αναφέρεται.

Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό,διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και τοσυντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, ΓεωργίουΚασιμάτη.

ZENITH