Skip to main content

Προσκεκλημένος στο Άουσβιτς ο Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσκλήθηκε επισήμως στις τελετές για την 65η επέτειο της απελευθέρωσης από τον Κόκκινο Στρατό του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσκλήθηκε επισήμως στις τελετές για την 65η επέτειο της απελευθέρωσης από τον Κόκκινο Στρατό του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, δήλωσε σήμερα ένας στενός συνεργάτης του πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι.

«Ο πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι προσκάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις τελετές του Ιανουαρίου για την 65η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτςζ», δήλωσε ο Μάριους Χάντζλικ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πολωνικής Προεδρίας.

Οι τελετές θα γίνουν στις 27 Ιανουαρίου στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο, ενώ ήδη περίπου 70 με 80 πρώην κρατούμενοι του Αουσβιτς έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις τελετές, σύμφωνα με την διεύθυνση του μουσείου Αουσβιτς.

Αναμένεται επίσης μεγάλη αντιπροσωπεία από το Ισραήλ, όμως η παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ZENITH