Skip to main content

Πρόσκληση για διαπραγματεύσεις από ΣΕΒ με επίθεση κατά πάντων

Ο θεσμός Συλλογικής Σύμβασης δεν πρέπει να εκφυλίζεται με τις επικοινωνιακές περιοδείες ή τις αλληλοσυγκρουόμενες παρεμβάσεις υπουργών, αναφέρει ο ΣΕΒ και καλεί για διαπραγματεύσεις, όταν κοπάσει ο ο
Πρόσκληση για διαπραγματεύσεις προς τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους θα απευθύνει ο ΣΕΒ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δ. Δασκαλόπουλος.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση στις συζητήσεις αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι: «ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αποκλειστική ευθύνη των κοινωνικών εταίρων και υπηρετείται μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα, εκφυλίζεται με τις επικοινωνιακές περιοδείες των ενδιαφερομένων και τις αλληλοσυγκρουόμενες παρεμβάσεις υπουργών».

Μάλιστα, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι ο σύνδεσμος περιμένει με νηφαλιότητα να εξαντληθεί ο ορυμαγδός της παραφιλολογίας και μόνο τότε θα προσκαλέσει τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους για να συμφωνήσουν.

ZENITH