Skip to main content

Πρόσκληση Κουβέλη σε Λίβυους επενδυτές

Ο υφυπουργός Εξωτερικών απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές της Λιβύης, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Πρόσκληση στους επενδυτές της Λιβύης προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε τη Λιβύη στο πλαίσιο της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα και παρουσίασε σε κυβερνητικά στελέχη τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η Ελλάδα προσκαλεί το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της αφρικανικής χώρας να επενδύσει σε δημόσιους οργανισμούς και σε κλάδους, όπως η ενέργεια και το real estate.

Μάλιστα, μιλώντας στο Reuters ο κ. Κουβέλης αποκάλυψε ότι ήδη Έλληνες αξιωματούχοι συζητούν επενδυτικές ευκαιρίες με στελέχη της Αρχής Επενδύσεων της Λιβύης, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου των 65 δισ. ευρώ της χώρας.

«Τους είχαμε εξηγήσει ποιες είναι αυτό το διάστημα οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Αυτές οι επενδυτικές ευκαιρίες αφορούν από την ενέργεια και τον τουρισμό έως το real estate και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών. Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις για αυτά», δήλωσε σχετικά.

Σε άλλη (αναμενόμενη) ερώτηση για το εάν γίνονται διαπραγματεύσεις και για την παροχή δανείων από τη Λιβύη στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο σημειώνοντας: «Δάνεια όχι. Δεν συζητήσαμε για δάνεια. Αλλά για επενδύσεις, φυσικά».

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Κουβέλη ήλθε σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Λιβύης στη χώρα μας, τον περασμένο Μάιο, καθώς και της αντίστοιχης του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Λιβύη, τον Ιούνιο.

ZENITH