Skip to main content

Πρόσκληση Ομπάμα στον Παπανδρέου

Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έστειλε απόψε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έστειλε την Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, παρέχοντας έμμεση πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας.

Η αμερικανική πλευρά αναμένεται να ζητήσει άμεση λύση  στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εντατικοποίηση τωνδιαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και άμεση έναρξη συζητήσεων με τηνΤουρκία για το Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ουάσινγκτον είχε «παγώσει» την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την απόφαση της Ελλάδας να μην ενισχύσει τις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματική οδού.

«Στην πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μία τέτοια διεθνής επαφή είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ZENITH