Skip to main content

Πρόσκληση της ΓΣΕΕ για νέα Συλλογική Σύμβαση

Επιστολή-πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις απέστειλε η ΓΣΕΕ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Επιστολή-πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ) απέστειλε η ΓΣΕΕ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), μετά τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης της ολομέλειας της διοίκησης.

«Όταν είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ συνιστά τουλάχιστον πρόκληση οποιαδήποτε συζήτηση ή διαβούλευση και μάλιστα για ζητήματα που ευθέως παρεμβαίνουν στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχόμενό τους. Θεωρώντας δεδομένη τη θετική άποψή σας για το θεσμό των διαπραγματεύσεων, σας καλούμε να μην στέρξετε με ενέργειες ή παραλείψεις σας στην υπονόμευσή του», σημειώνει στη σχετική επιστολή η ΓΣΕΕ.

«Παρά τις διαφωνίες μας σε πολλά και σημαντικά θέματα έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να συνομιλούμε, να διαπραγματευόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις χωρίς κρατικές παρεμβάσεις (οι οποίες όποτε έγιναν ΄δυναμίτισαν΄ το κλίμα). Προκειμένου λοιπόν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ΕΓΣΣΕ σας καλούμε σε συνάντηση, ώστε σε σύντομο διάστημα και πάντως εντός του Ιούνη να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία», καταλήγει η επιστολή.

ZENITH