Skip to main content

Προσοχή στις προσφορές κι όχι - τόσο - στο επιτόκιο σήμερα

Σε εγρήγορση βρίσκεται από το πρωί ολόκληρος ο μηχανισμός που θα φέρει σε πέρας την έκδοση των αξιογράφων βραχείας διάρκειας, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
Σε εγρήγορση βρίσκεται από το πρωί ολόκληρος ο μηχανισμός που θα φέρει σε πέρας την έκδοση των αξιογράφων βραχείας διάρκειας, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Όπως όμως διευκρινίζεται αρμοδίως, το επιτόκιό της θα είναι τόσο μικρό, σχεδόν μηδενικό, λόγω της διάρκειας των εν λόγω εντόκων, που τελικώς δεν θα επιτρέψει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, σχετικά με το βαθμό αποδοχής από τις αγορές του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, που αποφασίσθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, θα έχει ο βαθμός υπερκάλυψης της έκδοσης, καθώς από τις προσφορές που θα κατατεθούν θα μπορούν να βγουν ενδεχομένως κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το οποίο σημειώνονταν από το οικονομικό επιτελείο το πρωί ήταν ότι το κυρίως ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μεγάλη έκδοση του Μαΐου, όταν θα πρέπει να καλυφθεί και η αντίστοιχη λήξη που είναι προγραμματισμένη για τότε.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι το spread των 10ετών ομολόγων φαίνεται να «παγώνει» στην περιοχή των 350 μονάδων βάσης, η οποία σε σχέση με τις 405 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας συνιστά πρόοδο, αλλά όχι στο βαθμό που αναμένονταν.

ZENITH