Skip to main content

Προσπάθεια Μπερλουσκόνι να δελεάσει «αντάρτες» βουλευτές

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέστειλε μήνυμα στους «αντάρτες» βουλευτές, που προηγουμένως ψήφιζαν υπέρ του, αλλά τώρα είναι αφοσιωμένοι στον πρόεδρο της Κάτω Βουλής προτείνοντας «την συμφιλίωση της ύστατης
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέστειλε μήνυμα στους «αντάρτες» βουλευτές, που προηγουμένως ψήφιζαν υπέρ του, αλλά τώρα είναι αφοσιωμένοι στον πρόεδρο της Κάτω Βουλής, Τζιανφράνκο Φίνι, προτείνοντας «την συμφιλίωση της ύστατης ώρας», ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος του Μπερλουσκόνι.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη συνετή θέση ευθύνης και σαφήνειας έναντι του εκλογικού σώματος, προσφέροντας την ευκαιρία της τελευταίας ώρας στους υπεύθυνους», ανέφερε ο κ. Ντανιέλ Καπετσόνα.

Οι μεγάλες ιταλικές εφημερίδες τιτλοφορούν σήμερα ότι η κυβέρνηση «προτείνει εκεχειρία» στους οπαδούς στην Κάτω Βουλή του κ. Φίνι.

Στο μεταξύ, πολιτικοί παράγοντες επιχειρούν σήμερα «ν αποκρυπτογραφήσουν» το μήνυμα που έστειλε ο Μπερλουσκόνι «και με το οποίο εκφράζεται η προσδοκία της επίτευξης ενότητας έστω την τελευταία ώρα, καθώς θα πρυτανεύσει το εποικοδομητικό πνεύμα» (...) «αυτό με το οποίο εκφράστηκαν κεντρο-δεξιοί γερουσιαστές».

Κατά την «Κοριέρα ντε λα Σέρα», πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός «απομονώνει τα γεράκια» στο περιβάλλον Φίνι, κάνοντας «ανάχωμα» στη διάσπαση «του κυβερνητικού συνασπισμού, που διερράγη μετά από 16 έτη πολιτικής συμμαχίας».

Κατά την «Ρεπούμπλικα», ο Ιταλός πρωθυπουργός φοβάται, κυρίως, τους φακέλλους, «το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα» κι έχουν στην κατοχή τους οι «αντάρτες» βουλευτές, «παραδείγματος χάρη ο τρόπος απόκτησης της πρωθυπουργικής βίλας στην Αρκορε» (...) «που ο ΄Καβαλιέρε΄ θα επιχειρήσει ασφαλώς να ισοφαρίσει με την πώληση διαμερίσματος, που ανήκε στην ΄Εθνική Συμμαχία΄, στο Μόντε Κάρλο».

Στο μεταξύ, οι πιστοί στον Φίνι ζητούν αναστολή των αιτημάτων «να παραιτηθεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου», μ «αντάλλαγμα» την δική τους τουλάχιστον αποχή σε κρίσιμα για την κυβέρνηση νομοσχέδια.

ZENITH