Skip to main content

Προσπάθησαν να κλέψουν το κινητό γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δύο συλλήψεις

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης δύο αλλοδαποί - Αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από την κατοχή γυναίκας

Σε αυτόφωρες συλλήψεις δύο ατόμων για περιπτώσεις κλοπών προχώρησαν αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για ληστεία και απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί. Οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από την κατοχή γυναίκας, ένα κινητό τηλέφωνο.

Από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2022 στο Κορδελιό, ένας 44χρονος ημεδαπός. Σύμφωνα με την αστυνομία προσπάθησε να αφαιρέσει αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την περασμένη εβδομάδα σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά, έθραυσε υαλοπίνακα καταστήματος – σούπερ μάρκετ. 

Αφού εισήλθε στο εσωτερικό, ερεύνησε χώρο χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε και αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας συνολικής αξίας 480 ευρώ.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία επιτέθηκε σε αυτόν και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες και η σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν και θα υποβληθεί αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ZENITH