Skip to main content

Προστατέψτε τα χρήματά σας μετά από ανάληψη

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 58χρονου μετά από ανάληψη χρηματικού ποσού από τράπεζα του Κορδελιού. Συμβουλές από την αστυνομία για να προστατέψετε τα χρήματα, που λαμβάνετε από τράπεζες.
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 58χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, με τη σύλληψη του 20χρονου κατ΄επάγγελμα ληστή.

Στις 7 Απριλίου, το μεσημέρι, ο 20χρονος δράστης, με τη βοήθεια τριών συνεργών του, από τη στιγμή της ανάληψης χρηματικού ποσού από τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή του Κορδελιού, έθεσαν υπό παρακολούθηση τον ανυποψίαστο 58χρονο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τον ακολούθησαν ως το κέντρο της πόλης.

Εκεί, και λίγο πριν την κατάθεση των χρημάτων σε άλλη τράπεζα, οι δράστες προσέγγισαν τον 58χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 62.000 ευρώ, επιταγή με αναγραφόμενο ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδίου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πώς θα προστατέψετε τα χρήματα που λαμβάνετε από τράπεζες

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό, η Αστυνομία εξέδωσε ορισμένες απλές και χρήσιμες συμβουλές:

- Προσέξτε για άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική σας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώστε διακριτικά τη Διεύθυνση ή τον Ταμία.

- Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα αναλάβει στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επιτήδειοι να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.

- Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων και αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο να μην σταματάτε σε διάφορα σημεία.

- Αν αυτό είναι αναγκαίο, μην αφήνετε την τσάντα στο αυτοκίνητό σας και σταθμεύετε πάντα σε πολυσύχναστο σημείο.

- Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν, τηλεφωνείστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.

- Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.

- Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

ZENITH