Skip to main content

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για τα κολέγια

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο το Διοικητικό Εφετείο, καθώς δεν αναγνώρισε τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων.
Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο το ΔιοικητικόΕφετείο, καθώς δεν αναγνώρισε τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτωνιδιωτικών κολεγίων.

Το παραπάνω ποσό θα δοθεί ως αποζημίωση σε ιδιοκτήτες κολεγίου, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επειδή το ελληνικό δημόσιο δεν αναγνώρισε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, έχοντας «αρνητικό αντίκτυπο στην επαγγελματική πίστη, το κύρος, τη φήμη, τη βιωσιμότητα, την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη και επέκταση της επαγγελματικής δραστηριότητας».

Με την ίδια δικαστική απόφαση ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) είναι υποχρεωμένος να εξετάζει τις αιτήσεις για αναγνώριση αποφοίτων κολεγίων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ομοταγές πανεπιστημιακό Ίδρυμα άλλης χώρας της ΕΕ, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική η αποδοχή τους.

ZENITH