Skip to main content

Προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Κοζάνη

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται σήμερα στην Κοζάνη για την προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την ενεργειακή πολιτική.
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σήμερα στην Κοζάνη, καθώς πραγματοποιείται προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την ενεργειακή πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στους άξονες της ενεργειακής πολιτικής κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη. Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ΝΔ στηρίζει τον λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο, αλλά θα τονίσει με έμφαση τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για την ενέργεια θα είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος, βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε σταθμούς και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνουν ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Παναγιωτόπουλος, και ο βουλευτής Λάρισας Μ. Χαρακόπουλος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, ακόμη, στο προσυνέδριο ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ εισήγηση θα παρουσιάσει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.

Στο πάνελ τον πρόεδρο του κόμματος θα πλαισιώνουν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. ν, ο γραμματέας της Κ.Ε. Λ. ν, ο γενικός διευθυντής Μ. Δασκαλάκης, ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.

Εντείνεται η εσωστρέφεια

Δια της απουσίας της θα λάμψει στην προσυνεδρίαση συνδιάσκεψη η Ντόρα Μπακογιάννη, δείχνοντας ότι παραμένουν ανοιχτοί λογαριασμοί στο εσωτερικό του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη θα απουσιάζει και από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη να μην παραστεί στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. «Σχολιάζω δηλώσεις που γίνονται επώνυμα. Δεν σχολιάζω δηλώσεις ανώνυμων κύκλων», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Λυπούμεθα, γιατί η κα Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - και τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 -ως πεδίο «εσωστρέφειας» και ως "ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος"», ανέφεραν κύκλοι της Ρηγίλλης.

ZENITH