Skip to main content

Προσχέδιο θα ετοιμάσει η τρόικα τη Δευτέρα

Τι θα περιλαμβάνει και γιατί το κείμενό της θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο ενόψει των δύσκολων ημερών που έρχονται.
Ένα προσχέδιο με τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα συντάξει την ερχόμενη εβδομάδα η τρόικα των ελεγκτών που βρίσκεται στη χώρα μας από τη Δευτέρα. Όπως γίνεται γνωστό, με βάση το συγκεκριμένο προσχέδιο θα συνταχθούν τα πορίσματα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνέχεια, εκεί γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα εκταμιευθεί η δεύτερη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ, του δανείου.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η χορήγησή της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς εγκρίνεται με βάση τα αποτελέσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έως το τέλος Ιουνίου. Παρ’ όλα αυτά, όμως, το προσχέδιο θεωρείται και είναι κρίσιμο, γιατί μέσω αυτού θα φανούν οι διαθέσεις των ελεγκτών, όπως προκύπτουν από την τωρινή τους παρουσία στη χώρα μας. Η οποία συνεχίζεται άκρως ενδιαφέρουσα και γεμάτη από συναντήσεις και ραντεβού.

Έτσι, μετά το χθεσινό μπαράζ των έξι συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης, σήμερα τα μέλη της τρόικας θα συνεχίσουν τον κύκλο των επαφών με υπουργούς και παράλληλα με υπηρεσιακά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος. Κι όπως εκτιμούν από το οικονομικό επιτελείο, συνήθως αυτές οι συναντήσεις είναι οι πιο κρίσιμες, γιατί «μιλούν» οι αριθμοί.

ZENITH