Skip to main content

Πρόταση εξαγοράς ελληνικού χρέους από fund!

Στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από περίπου 15 μέρες, φέρεται να έφτασε μια πρόταση που ξάφνιασε. Συγκεκριμένα, αφορούσε σε πρόταση εξαγοράς μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους, από ένα αμερικανικό f
Στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από περίπου 15 μέρες, φέρεται να έφτασε μια πρόταση που ξάφνιασε. Συγκεκριμένα, αφορούσε σε πρόταση εξαγοράς μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους, από ένα αμερικανικό fund, το όνομα και η ταυτότητα του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της Voria.gr.

Οριστική απάντηση από ελληνικής πλευράς δεν δόθηκε, ωστόσο οι πιθανότητες θετικής ανταπόκρισης είναι από μικρές έως ανύπαρκτες. Κι ο λόγος είναι διττός: Πρώτον, από τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός διάσωσης της οικονομίας από το ΔΝΤ και την ΕΕ κάθε νέα «περιπέτεια» κρίνεται εκ του περισσού, ενώ δεύτερον κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο ελληνικό δημόσιο για τη φερεγγυότητα του εν λόγω fund.

Πάντως, ακόμα κι αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να τονώσει κάπως την αυτοπεποίθηση του οικονομικού επιτελείου, που έχει έστω την ...ψευδαίσθηση ότι το δημόσιο χρέος της χώρας εξακολουθεί να είναι «ελκυστικό», έστω και υπ΄αυτές τις συνθήκες και υπ΄ αυτούς τους όρους.

ZENITH