Skip to main content

Πρόταση νόμου ΚΚΕ για ακύρωση των μνημονίων

Πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στην Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων «που ψήφισαν στην Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εν συνεχεία», κατέθεσε το ΚΚΕ.

Παράλληλα, το ΚΚΕ με την αιτιολογική έκθεση «ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων».

Το κόμμα σε ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «επεκτείνει το μνημόνιο και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική».

«Η συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη «διαπραγμάτευση» διαφημιστική απάτη, καθώς  όπως λέει, συνεχίζεται η αυστηρή επιτήρηση, η αξιολόγηση από την τρόικα, που πλέον ονομάζεται «τρεις θεσμοί».

«Καμία στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» προσθέτει.

ZENITH