Skip to main content

Πρόταση – σοκ από το Νομάρχη Δράμας

Τη μείωση των αποδοχών των Νομαρχών κι άλλων στελεχών των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας κατά 25% προτείνει με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών ο Νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης!
Πρόταση, που αφορά σε δραστική μείωση των αποδοχών του ιδίου και των συναδέλφων του Νομαρχών όλης της χώρας, καθώς και των Αντινομαρχών και των Προέδρων των νομαρχιακών συμβουλίων, κατέθεσε με σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευμοιρίδης προτείνει μείωση αποδοχών της τάξης του 25%, επικαλούμενος την προσπάθεια της χώρας για ανόρθωση των οικονομικών της. 
Η επιστολή του Β΄ Αντιπροέδρου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), Νομάρχη Δράμας, Κ. Ευμοιρίδη, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένα την οικονομική κατάσταση της χώρας και την απόλυτη ανάγκη όλοι στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της χώρας για ανόρθωση των οικονομικών μας, προτείνω την μείωση των αποδοχών Νομαρχών, Αντινομαρχών και Προέδρων Νομαρχιακών Συμβουλίων κατά 25%».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ευμοιρίδης είχε απευθύνει αναλόγου περιεχομένου επιστολή και προς την προηγούμενη κυβέρνηση (απευθυνόμενος προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα και τους υπουργούς Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλο), στις 2 Απριλίου 2009, με την οποία πρότεινε τη διάθεση ενός μισθού από τους Νομάρχες, Αντινομάρχες, Προέδρους Νομαρχ. Συμβουλίων, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και επικεφαλής ΔΕΚΟ και Οργανισμών όλης της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων συμπατριωτών μας. Κατά τους υπολογισμούς του Νομάρχη Δράμας, με την πρότασή του της 2ας Απριλίου 2009, θα εξοικονομείτο ποσό άνω των 100 εκατ. ευρώ υπέρ του Ταμείου Αλληλεγγύης.

ZENITH