Skip to main content

Πρόταση της Πειραιώς για διπλή εξαγορά ΤΤ- ΑΤΕbank

Στρατηγική συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα προτείνει σε λίγη ώρα επισήμως ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Στρατηγική συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα προτείνει σε λίγη ώρα επισήμως ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Λεπτομέρειες, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών τραπεζών, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

Την ανάγκη άμεσων συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας αργά χθες στη Βουλή, ενώ επεσήμανε πως η χώρα χρειάζεται λίγες και ισχυρές τράπεζες.

ZENITH