Skip to main content

Πρωταθλητής kick boxing καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε 23χρονο πρωταθλητή του kick boxing, ο οποίος την πρωτοχρονιά του 2014 πυροβόλησε πορτιέρη σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 23χρονος πρωταθλητής του kick boxing επειδή πυροβόλησε πορτιέρη σε μπαρ της Θεσσαλονίκης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών κρίνοντας τον ένοχο για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία πολεμικού όπλου ενώ τον αθώωσε για άλλες πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή και έτσι επέστρεψε στη φυλακή. Συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του ενώ βρισκόταν στην Αυστρία για τη συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες kick boxing, το 2014.

Σύμφωνα με την κατάθεση της προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας kick boxing, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία του, με διακρίσεις και στην Ευρώπη, ως αθλητής συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε ως κορυφαίος του συγκεκριμένου αθλήματος που  επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, σε διεθνές επίπεδο.

Κατά την απολογία του, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει και ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν σημειώθηκε το περιστατικό, έξω από μπαρ της οδού Βαλαωρίτου, την πρωτοχρονιά του 2014. Ανέφερε ότι προκλήθηκε αλλά ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του. Ο πορτιέρης υπέστη τραύμα από πυροβολισμό στο πόδι, από όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ενώ πυρά δέχτηκαν ο dj, ο μπάρμαν και τρεις θαμώνες του νυχτερινού καταστήματος, χωρίς να τραυματιστούν.

ZENITH