Skip to main content

Πρωταθλήτρια στην τιμή βενζίνης η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια στον κόσμο αναμένεται να αναδειχθεί σύντομα η Ελλάδα, όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ελλήνων Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης.
Πρωταθλήτρια στον κόσμο αναμένεται να αναδειχθεί σύντομα η Ελλάδα, όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ελλήνων Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ο οποίος δεν απέκλεισε νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. «Δεν πιστεύω να υπάρχει αλλού στον κόσμο τόσο ακριβή βενζίνη», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Βήμα Fm.

Κατά τρία λεπτά θα αυξηθεί η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης μέσα στον Ιούλιο, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, εκτίμησε ο κ. Κιούσης, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει κι άλλη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Παράλληλα, επικαλούμενος στοιχεία από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, έκανε λόγο για μείωση στην κατανάλωση βενζίνης κατά 40%.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ΕΕ, μεταξύ των «27» η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον «πρωταθλήτρια» στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Μετά και τη δεύτερη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε μέσα στο 2010, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται πάνω από το 1,5 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε οριακά κατά 0,4 λεπτά.

Οι τιμές ανά νομό κλιμακώνονται σήμερα μέχρι 1,72 ευρώ, που είναι το ακριβότερο πρατήριο στη Μαγνησία και ξεκινούν από 1,289, το φθηνότερο πρατήριο στη Θεσσαλονίκη.

ZENITH