Skip to main content

Προθεσμία έως το τέλος του έτους για την ενέργεια

Και τώρα η κ.Μπιρμπίλη καλείται να κάνει …μαγικά για να «κατεβάσει» εναλλακτικές, αφού η τρόικα φεύγει αφήνοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η απελευθέρωση στην
Το θέμα της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει νωρίς το μεσημέρι σήμερα υπό την προεδρία του κ.Θ.Πάγκαλου.

Κι όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην υπουργό Ενέργειας κ.Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να «κατεβάσει» προς συζήτηση τις εναλλακτικές προτάσεις για την απελευθέρωση, χωρίς πώληση του 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τον απαράβατο όρο που έθεσε η τρόικα, προκειμένου να κάνει πίσω από το βασικό αίτημα της πώλησης των μονάδων. Το πρόβλημα είναι όμως πως μέχρι σήμερα ό,τι εναλλακτική λύση έχει κατατεθεί, έχει απορριφθεί από την πλευρά των ελεγκτών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κ.Μπιρμπίλη καλείται να κάνει …μαγικά, για να διασώσει το σημερινό status quo στο κομμάτι της ενέργειας. Σ

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι από την πλευρά της τρόικας δόθηκε προθεσμία έως το τέλος του έτους, για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

ZENITH