Skip to main content

Πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο ο Αλέξης Τσίπρας

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους» είπε ο κ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός υπέγραψε το πρωτόκολο.  Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο νέος πρωθυπουργός πηγαίνει αυτή την ώρα στο μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή, όπου αναμένεται να καταθέσει λουλούδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Ο Κάρολος Παπούλιας καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Yπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία από σήμερα. Θέλω να ελπίζω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Καλύτερα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί ο δρόμος που έχουμε είναι ανηφορικός».

 

 

ZENITH