Skip to main content

Πρωτοβουλίες της ΠΚΜ για τους τευτλοπαραγωγούς

Αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί απειλούν με αποκλεισμούς των κτηρίων των περιφερειακών ενοτήτων από την ερχόμενη Τρίτη.

του Τάσου Τασιούλα

Ομόφωνη απόφαση στήριξης των τευτλοπαραγωγών, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις από την παραγωγή τους έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή του το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών, Γιάννης Παναγής, περιέγραψε το πρόβλημα, λέγοντας ότι «δεν αποπληρώθηκαν οι αποζημιώσεις των τευτλοπαραγωγών.

Προσπαθούν να κλείσουν εξ ολοκλήρου και δια παντός την ΕΒΖ. Θα χαθούν και θα πτωχεύσουν ολόκληροι νομοί. Παλεύουμε για να πληρωθούμε το βιος μας. Τριακόσιοι συνάδελφοι κάνουν κατάληψη στα κεντρικά της ΕΒΖ στην Αριστοτέλους».

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στη διοίκηση της ΕΒΖ και είπε απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους: «Ζητάμε απλώς να πληρωθούμε την παραγωγή μας. Θέλουμε ένα ψήφισμα και την παρουσία σας δίπλα μας».

Μάλιστα, επισήμανε ότι εφόσον το πρόβλημα δε λυθεί οι τευτλοπαραγωγοί δε θα περιοριστούν στην κατάληψη των κεντρικών της ΕΒΖ, αλλά θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των κτηρίων των περιφερειακών ενοτήτων σε Σέρρες, Ορεστιάδα, Πλατύ, Κοζάνη, Λάρισα, Λαμία και Τρίκαλα.

«Απέναντι σε όσους φρενάρουν τη λύση στα δίκαια αιτήματα των τευτλοπαραγωγών, εμείς καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύση άμεσα. Σήμερα πρέπει να λάβουμε μια απόφαση κι όχι να εκδώσουμε απλώς ένα ακόμη ψήφισμα. Να λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία θα κοινοποιήσουμε σήμερα κιόλας στους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί λύση. Επίσης, η διοίκησή μας προτείνει να σχηματίσουμε Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου, με έναν εκπρόσωπο από κάθε περιφερειακή παράταξη, η οποία θα επισκεφτεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών, για να μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την άμεση επίλυση του προβλήματος», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αντίστοιχη λύση ζήτησαν και οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων.

ZENITH