Skip to main content

«Πρωτοφανής» συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας

Πρωτοφανή χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο χωρών ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών μετά το τέλος των διμερών διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εξωτερικών.
Πρωτοφανή χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδος - Γερμανίας ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Wolf-Ruthart Born, σε δηλώσεις του μετά το τέλος των διμερών διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΦΥΠΕΞ, τη διαδικασία της σημερινής συνάντησης, συμμετείχαν δέκα τουλάχιστον υπουργεία από γερμανικής πλευράς και πρόκειται ουσιαστικά για μια συνεργασία διμερή που αφορά τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και κυρίως την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύεται διμερώς.

«Πραγματικά πρόκειται για μία συνεργασία που νομίζω ότι είναι πρωτοφανής, γιατί αφορά όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, το σχολικό σύστημα, την ενέργεια, τις επιστήμες, αφορά, δηλαδή, και την περιβαλλοντική στήριξη. Όλα αυτά είναι πρωτοφανή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Born.

Συμπλήρωσε, δε, ότι γι΄ αυτό ακριβώς υπάρχει η επιθυμία «να προχωρήσουμε τάχιστα, ούτως ώστε ως το τέλος του χρόνου να έχουμε πραγματικά διαρθρωτικές αλλαγές που να σηματοδοτούν πραγματικά μια αλλαγή και μια συνεργασία όσον αφορά στα θέματα που έχουμε αναφέρει, για να μπορούμε πραγματικά να έχουμε κάποια αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία και διάλογος μεταξύ των Οικονομικών Φορέων των δύο χωρών, με έμφαση στο θέμα των επενδύσεων, αλλά και στη δημιουργία Ελληνικού Ταμείου Αναπτύξεως, όπου η Γερμανία θα παρέχει στη χώρα μας πολύ σημαντική τεχνογνωσία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η συνεργασία με τη Γερμανία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, όχι μόνο για συμβολικούς λόγους. Μέσω αυτής η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την πλήρη στήριξή της στην Ελλάδα, που είναι κι ένα δείγμα εμπιστοσύνης και ένδειξης αξιοπιστίας της χώρας μας.

Τέλος, κατά τον κ. Δρούτσα είναι σημαντικό στην παρούσα συγκυρία να δίδονται μηνύματα στήριξης από Ευρωπαίους εταίρους υπέρ της ελληνικής οικονομίας.

ZENITH