Skip to main content

Πρωτοσέλιδο παγκοσμίως η επίθεση στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Στα πρώτα θέματα των διεθνών εφημερίδων φιγουράρει η είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοίχισε τη ζωή σε στενό συνεργάτη του.
Στα πρώτα θέματα των διεθνών εφημερίδων φιγουράρει η είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοίχισε τη ζωή σε στενό συνεργάτη του.

Η είδηση βρίσκεται στα πρώτα θέματα του BBC, με τον τίτλο «Βόμβα σκότωσε συνεργάτη του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ένα τμήμα του κτιρίου σείστηκε σαν να γινόταν σεισμός», αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, αναφέροντας ότι η έκρηξη έγινε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Associated Press αναφέρουν ότι τελικός αποδέκτης του δέματος που περιείχε τη βόμβα ήταν ο ίδιος ο υπουργός. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

«Πακέτο με βόμβα εξερράγη σε ελληνικό υπουργείο» είναι ο τίτλος που δίνει στην είδηση το CNN, περιγράφοντας πως ακριβώς έγινε η έκρηξη και μεταδίδοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

«Βόμβα στο ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοτώνει αστυνομικό», ο τίτλος της Wall Street Journal, ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρει ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση από τους δράστες.

Για «βόμβα σε μορφή... δώρου» που εξερράγη μέσα στα γραφεία του υπουργείου κάνει λόγο ο Guardian.

«Βόμβα σκότωσε συνεργάτη Έλληνα υπουργού» είναι ο τίτλος που δίνουν στο θέμα οι New York Times, μεταδίδοντας και τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρώτη είδηση και στους Financial Times το τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ZENITH