Skip to main content

Προχωρά η στελέχωση του υφυπουργείου Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη

Σειρά επαφών με τους εμπόρους κρέατος και οπωροκηπευτικών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης είχε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης.
Εξελίξεις στο θέμα της στελέχωσης του επιτελείου που θα πλαισιώσει τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη, θα πρέπει να αναμένονται στο προσεχές διάστημα. Όπως έγινε γνωστό στη Voria.gr, επίκειται άμεσα η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την έναρξη των μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων που απαιτεί η καινούρια επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου, στη γενική γραμματεία Θεσσαλονίκη. Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο θέμα, πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός προσπαθεί να συναντάται με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης, να ακούει τα προβλήματά τους και όπου μπορεί δίνει λύσεις σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Μια τέτοια συνάντηση, κατά πληροφορίες, είχε και το μεσημέρι της Δευτέρας με τη διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, όπου συστεγάζονται η κρεαταγορά και η λαχαναγορά της πόλης. Εκ μέρους των κρεατεμπόρων τέθηκε επισταμένα το ζήτημα του παραεμπορίου στη διακίνηση κρέατος, καθώς και η εισφορά που καλούνται να πληρώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), χωρίς, όπως λένε, να υπάρχει ανταποδοτικότητα ενώ με τους εμπόρους της λαχαναγοράς εξετάστηκαν τρόποι, μεταξύ άλλων και μέσω του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg, για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με τους Βούλγαρους. Προχθές το βράδυ, εξάλλου, ο κ. Μπόλαρης μετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, όπου άκουσε τα αιτήματά τους και παράλληλα εξήγησε τον ακριβή ρόλο που θα έχει η καινούρια επιχειρησιακή μονάδα, της οποίας ηγείται, στην ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος γενικότερα.

ZENITH