Skip to main content

Προχωρεί η θωράκιση του μόλου της Καβάλας

Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία έναρξης των εργασιών στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας, αλλά τίθεται σε κίνδυνο η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Λιμεναρίων Θάσου.
Την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου για τις κατασκευαστικές εργασίες ενίσχυσης – θωράκισης του προσήνεμου μόλου του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας και την προσεχή υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο τεχνική εταιρία ανακοίνωσε ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιοντζής εκτιμά ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, προκειμένου ν’ αρχίσουν οι εργασίες υποστήριξης του μόλου, που θα δώσει άλλες προοπτικές στο λιμάνι της Καβάλας.  Σύντομα θα ληφθεί σχετική απόφαση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για το έργο - προϋπολογισμού 7,3 εκατ. ευρώ.

Η πραγματοποίηση των εργασιών θωράκισης του προσήνεμου μόλου θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας σε μαρίνα –για φιλοξενία σκαφών αναψυχής- με την τοποθέτηση πλωτών προβλητών.
Σημειώνεται, πάντως, ότι στα σχέδια για μετατροπή του λιμανιού σε μαρίνα αντιδρούν έντονα οι ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, που πιθανότατα θα υποχρεωθούν να αγκυροβολούν σε διαφορετικά σημεία του λιμανιού (ή και εκτός αυτού) απ’ αυτά που έχουν συνηθίσει για δεκαετίες…

Τα Λιμενάρια

Ο Νομάρχης Καβάλας, όμως, δεν εμφανίζεται καθόλου αισιόδοξος για τις προοπτικές κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στα Λιμενάρια Θάσου –παρότι το έργο είναι ήδη ενταγμένο σε πρόγραμμα και θα προσφέρει αποτελεσματική λύση στις ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών στη νότια Θάσο.

Ο κ. Καλλιοντζής δήλωσε ότι «το έργο δεν εντάσσεται στη χορεία των έργων που επιθυμεί αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και, στην περίπτωση που δεν υλοποιηθεί τελικά, χάνουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κατασκευάσουμε έναν από τους ασφαλέστερους και καταλληλότερους χώρους ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στο νότιο τμήμα της Θάσου… Το συγκεκριμένο πλάνο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημιουργίας ανάλογων χώρων στο μεγαλύτερο τμήμα των παραλιακών ζωνών, του ηπειρωτικού και νησιωτικού τμήματος του νομού μας, με σκοπό να αναδειχθεί η περιοχή ως ο κατ’ εξοχήν προορισμός των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής στο βόρειο Αιγαίο. Αν αυτό το έργο χαθεί, τότε θα έχει γίνει ένα τραγικό λάθος που θα στοιχίσει στην τουριστική ανάπτυξη του νομού και της Θάσου».

ZENITH