Skip to main content

Προχωρούν τα έργα στο Φοίνικα

Δόθηκε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του έργου συντήρησης και βελτίωσης της οδού Εθν. Αντιστάσεως, από τον Φοίνικα μέχρι το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».
Δόθηκε χθες το απόγευμα στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του έργου συντήρησης και βελτίωσης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τον Φοίνικα μέχρι το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».  Για το δεύτερο τμήμα, μήκους 1400μ. καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου.  Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει επέκταση του λεωφορειόδρομου σε όλο το μήκος του Δήμου Καλαμαριάς, επί της Εθνικής Αντιστάσεως. 

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και  χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την καθυστέρηση του έργου.  « Το έργο αυτό έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και μια πενταετία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ χρηματοδότησε τη συνεχεία του οδικού άξονα μέσα στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, η μικροκομματική αυτή επιλογή ταλαιπωρούσε μέχρι σήμερα τους Θεσσαλονικείς στο σύνολό τους. Στο τμήμα αυτό είχαμε πολλά ατυχήματα και η Ανατολική είσοδος της πόλης, από το αεροδρόμιο, παρουσίαζε τη χειρότερη εικόνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός υποδομών αντίστοιχα έργα θα κατασκευαστούν τις επόμενες ημέρες και στην οδό Λαγκαδά, όπου και εκεί η συντήρηση και ανακατασκευή του τμήματος που ανήκει στο Δήμο Νεάπολης, δεν χρηματοδοτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

ZENITH