Skip to main content

Ψάχνει 10 δισ. ευρώ από μείωση φοροαπαλλαγών η Γαλλία

Η μείωση των φοροαπαλλαγών θα πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου η κυβέρνηση να συγκεντρώσει 10 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, τόνισε ο υπουργός Προϋπολογισμού της χώρας, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία ανα
Η μείωση των φοροαπαλλαγών θα πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου η γαλλική κυβέρνηση να συγκεντρώσει 10 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, τόνισε ο υπουργός Προϋπολογισμού της χώρας, Φρανσουά Μπαρουέν, υπογραμμίζοντας τον αγώνα που αντιμετωπίζει για την αναδιάρθρωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Μπαρουέν δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπή των φοροαπαλλαγών προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος το 2011.

Οι δηλώσεις του υπουργού έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα, καθώς μόλις την Παρασκευή είχε σημειώσει ότι το ποσό που θα καταλήξει στα κρατικά ταμεία από μείωση των φοροαπαλλαγών μπορεί να φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Νωρίτερα, δε, το υπουργείο Οικονομικών είχε δηλώσει ότι ήθελε να συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 από τις περικοπές των φοροαπαλλαγών, ενώ σε επόμενη φάση αύξησε το νούμερο σε 5 δισεκατομμύρια.

«Προτείναμε 5 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από δύο εβδομάδες για την επόμενη χρονιά και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στα 10 δισεκατομμύρια (...) για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι αναπόφευκτος, να μειώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα από το 8% του ΑΕΠ στο 6%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής κυβέρνησης οι φοροαπαλλαγές κοστίζουν στη χώρα περίπου 75 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

ZENITH