Skip to main content

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό του Δημοσίου

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ασφαλιστικό του Δημοσίου.
Εγκρίθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το Συνταξιοδοτικό του Δημοσίου.

Σε σύνολο 289 βουλευτών, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 157 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, το καταψήφισαν 129 από την αντιπολίτευση, ανάμεσά τους και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν παρών, ενώ το ίδιο δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης. Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ήταν απούσα από την ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τέσσερις αλλαγές που αφορούν ένστολους, εργαζόμενους στους ΟΤΑ και μητέρες ανηλίκων και άγαμες θυγατέρες.

Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

ZENITH