Skip to main content

Ψηφίζουν από αύριο οι Έμποροι της Καβάλας

Δύο παρατάξεις κατεβαίνουν στις έκτακτες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, τα μέλη του οποίου πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.
Δύο παρατάξεις διεκδικούν αύριο (10/12) και μεθαύριο την ψήφο των εμπόρων της Καβάλας, στις έκτακτες αρχαιρεσίες που διεξάγονται για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.
Με φόντο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων, με επικεφαλής τον Χρήστο Ηλιάδη, (που θεωρείται και επικρατέστερη να κερδίσει τις εκλογές) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου, υπό τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου, θα διαγκωνιστούν για την ανάληψη της διοίκησης που καλείται να αναδιοργανώσει τον σύλλογο και να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους επαγγελματίες της Καβάλας.
Οι έκτακτες εκλογές προέκυψαν μετά την πρόωρη παραίτηση της διοίκησης του Τάσου Κυριατζή και σηματοδοτούν την αλλαγή σελίδας στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας.
Σήμερα (6μ.μ.) πραγματοποιείται η εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, στους χώρους του Επιμελητηρίου Καβάλας, για ν’ ακολουθήσει το επόμενο διήμερο η εκλογική διαδικασία. 
Και από τις δύο παρατάξεις εκφράζεται η αισιοδοξία για μαζική συμμετοχή των Καβαλιωτών εμπόρων στις εκλογές, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η κρίση που μαστίζει την αγορά κι έχει εξωθήσει τους επιχειρηματίες στα όριά τους θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την ενδυνάμωση του Εμπορικού Συλλόγου.
Η διοίκηση που θα αναδειχθεί στις εκλογές θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει όχι μόνο το αρνητικό κλίμα στην αγορά, αλλά και τις επικείμενες σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα στις χώρες, όπως και συστηματικές πιέσεις για την αλλαγή συνθηκών λειτουργίας της αγοράς (π.χ. κυριακάτικη αργία κ.α.).

ZENITH