Skip to main content

Ψηφίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν μετά τις 2 μ.μ περίπου 6.000 καθηγητές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκλέξουν τους νέους διοικητικούς συμβούλους στις πέντε ΕΛΜΕ. Στα γυμνάσια και λύκεια
Εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβούλων των πέντε ΕΛΜΕ έχουν σήμερα οι περίπου 6.000 καθηγητές του νομού Θεσσαλονίκης. Στα γυμνάσια και λύκεια δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, καθώς χορηγείται συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς για τις εκλογές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν μετά τις 2 μ.μ. στις περισσότερες ΕΛΜΕ και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας αργά το απόγευμα θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Οι καθηγητές της Α΄ ΕΛΜΕ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (επί της οδού Ικτίνου), της Β΄ ΕΛΜΕ στο συγκρότημα του 7ου Λυκείου-8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (στην οδό Αδριανουπόλεως 2), της Γ΄ ΕΛΜΕ στο 23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κασσάνδρου 17-19), της Δ΄ ΕΛΜΕ στο 20ό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30) και της Ε΄ΕΛΜΕ στο συγκρότημα των 1ου-2ου Γυμνασίων Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2).

Πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στις κατά τόπους ΕΛΜΕ. Στην ατζέντα των θεμάτων των εκπαιδευτικών είναι τοασφαλιστικό, οι οικονομικές διεκδικήσεις των καθηγητών, το πρόβλημασχολικής στέγης, το επίδομα των 176 ευρώ που καταβλήθηκε αναδρομικά σε53 καθηγητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν προσφύγει στηδικαιοσύνη, αλλά και η δυνατότητα των ωρομισθίων να ψηφίζουν στιςεκλογές των ΕΛΜΕ.

ZENITH