Skip to main content

Ψωμιάδης: Έχουν ευθύνες αυτοί που συμμετέχουν σε δείπνα με μενού τη ΝΔ

Αιχμηρές δηλώσεις του πρώην περιφερειάρχη και προέδρου του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» για την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά και τη ΝΔ.

Αιχμηρή δήλωση για όσους συμμετέχουν στα «επαναλαμβανόμενα δείπνα» με «μενού» τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ (όπως αναφέρει) εξέδωσε ο πρώην περιφερειάρχης και πρόεδρος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «αρκετοί από αυτούς που συμμετέχουν το τελευταίο διάστημα σε τραπεζώματα και στριμώχνονται έξω από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή ξεχνούν φαίνεται τις δικές τους –τεράστιες- κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές ευθύνες για την κατάντια της κεντροδεξιάς. Τραπεζώματα, που είμαι βέβαιος πως τις περισσότερες φορές πραγματοποιούνται εν αγνοία του πρώην πρωθυπουργού»…

Μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αιχμηρός, σημειώνοντας ότι μόνο πρωτόγνωρες δεν είναι αυτές οι πολιτικές συμπεριφορές «πάντα κάποιοι κοιτούν πως θα επιπλεύσουν την επόμενη ημέρα μιας μεγάλης ήττας, βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο, προσπαθώντας να αποτινάξουν από πάνω τους το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί».

Επίσης κάνει λόγο για «αλαζόνες» αναφερόμενος σε όσους «ακόμη αναζητούν να βρουν τι έφταιξε για τη συντριβή, λες και ο λαός δεν τους έστελνε ξεκάθαρα μηνύματα επί δύο χρόνια». Τονίζει ότι οι πολίτες τους καταψήφισαν «για το ύφος τους και τις πολιτικές που οδήγησαν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι, πως κάποιοι θέλουν να αποτύχει η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, υιοθετώντας άθλιες πρακτικές πέμπτης φάλαγγας…».

Πάντως, ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την επανασύσταση της κεντροδεξιάς και υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας, αλλά οι αλλαγές πολιτικών, νοοτροπιών και συμπεριφορών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η περαιτέρω συρρίκνωση, η αφυδάτωση της κεντροδεξιάς παράταξης, δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί».

ZENITH