Skip to main content

Πτώση 20% της αξίας της αγοράς ακινήτων της Βουλγαρίας το 2009

Περίπου το 20% της αξίας της απώλεσε, πέρυσι, η αγορά ακινήτων στη Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Περίπου το 20% της αξίας της απώλεσε, πέρυσι, η αγορά ακινήτων στη Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία. Μόνο το δ’ τρίμηνο του 2009, οι τιμές πώλησης των ακινήτων μειώθηκαν σε 16 δήμους σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, μόνο στην πόλη της Βάρνας, οι τιμές των ακινήτων «αντιστάθηκαν» στη γενική, αρνητική τάση που επικράτησε στην αγορά. Ετσι, η τιμή πώλησης ενός τετραγωνικού μέτρου διαμορφώθηκε στα 1.686 λέβα, ενώ στη Σόφια, η αντίστοιχη τιμή ήταν 1.585 λέβα για ένα τ.μ.

Στο μεταξύ, παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν- σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου- πως οι τράπεζες θα εισέλθουν δυναμικά στην αγορά και θα διαμορφώσουν την τάση που θα επικρατήσει, στη διάρκεια του 2010.

Εάν οι τράπεζες προχωρήσουν σε προσφορά των ακινήτων που έχουν κατασχεθεί, εκτιμάται πως θα ενεργοποιηθούν αγοραστές που αναμένουν τις πιο προσιτές τιμές για την απόκτηση κατοικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH