Skip to main content

Πτώση της Μέρκελ βλέπει το 62% των Γερμανών

Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών (62%) θεωρούν ότι μετά το φιάσκο της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ «δεν θα επιβιώσει για πολύ».
Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών (62%) θεωρούν ότι μετά το φιάσκο της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ «δεν θα επιβιώσει για πολύ», σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest-dimap για το τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Το 68% των Γερμανών θεωρεί «χαστούκι» για την Αγκελα Μέρκελ το γεγονός ότι ο υποψήφιος για την προεδρία Κρίστιαν Βουλφ δεν εξελέγη παρά με την τρίτη ψηφοφορία, τη στιγμή που ο συνασπισμός CDU-CSU-FDP διαθέτει θεωρητικά επαρκή πλειοψηφία ώστε να εκλεγεί κατά την πρώτη ψηφοφορία. Για περισσότερο από τα τρία τέταρτα των Γερμανών (77%) «η Αγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον τον έλεγχο του συνασπισμού της» και μόνο το 31% θεωρεί ότι «τώρα, μετά την εκλογή του νέου προέδρου, η κυβέρνηση θα εκκινήσει από νέα αφετηρία».

Ο Εντμουντ Στόιμπερ, επικεφαλής του CSU, συνέκρινε τον κυβερνητικό συνασπισμό με την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας που αποχώρησε γρήγορα από το Μουντιάλ 2010, έπειτα μια αποτυχημένη εμφάνιση που πλαισιώθηκε από διαμάχες ανάμεσα στους παίκτες, τη διοίκηση και τις αρχές, που εξελίχθηκαν σε εθνικό δράμα. Μια ομάδα από «εξέχοντες μεμονωμένους παίκτες δεν μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Εντμουντ Στόιμπερ.

ZENITH